Myllrande mynta.

image29

I trädgårdssammanhang är det här med ogräs något vanskligt. För ogräs är ju växter som är där man inte vill ha dem. Med andra ord har min vildsinta mynta spritt sig till platser där den inte hör hemma, enligt mig i alla fall. Nu är det inte någon fara för den lär gå åt i sommar, tillsammans med den där ljusa romen som står i skafferiet .


Fågelhygien

image27
Trots att vår lott ligger 50 meter från Eriksdalsbadet så föredrar fåglarna vårt anspråklösa spa. Famljen koltrast gillar verkligen vårt äventyrsbad i form av terrakottafat med dito stenar.

Gräv där du står...

image26

Kirskålen växer sig frodig på kommunens mark på andra sidan staketet. Än har den inte kommit in till oss. Vi tänker att det är bättre att förekomma den så idag står ogräsbarriär på schemat... vi får se hur det går.


Sista natten, del 2.

image24
Nackdelen att ha en liten redaktion är att vi aldrig får ihop något fotbollslag. Men det gör inte något. Det är lätt att få med alla på kort å andra sidan. Annika, Anne och Melinda.

Sista natten, första festen.

image23
Lisas sista dag på jobbet. Första festen för året på lotten. Trots att vi skrev den 27 april i våra agendor var kvällen ljuv. Potatisallad med egen gräslök, mys med glada vänner och en kväll som var varm ända till 22.30 då vi bröt upp för sänggående eller drinkar på Clarion hotel. NICE!
Hunken med palestinasjal heter Fredrik.

Städa, städa, varje ... torsdag.

image22

Så var det äntligen dags för vårstädning. Damsuga hela stugan. Ajaxtorka golv, altan och trappa. I morgon är det avskedsfest för min kollega Lisa - på vår lott. Klart det ska vara fint!  Och klart man får unna sig lite städ-cava!


HET LÅNGHELG

image21

SMHI lovar sommarväder till helgen. Jag jobbar lördag men är sedan långledig. Gissa var jag ska vara?

Vårens VVS

image20

Okej, vattnet låter fortfarande vänta på sig. Rörmokaren hade tydligen blivit överkörd av en traktor. Sa någon i tredje hand...
Jag passade på att skruva fast vår diskbänk och montera avloppet. Ja, så diskvattnet kan hamna i en behållare under diskhon. Provdisken gick prima, men när jag var färdig upptäckte jag vikten av att avloppshinken rymmer mer än diskhon. Nåja. Nu fick jag skura golvet i alla fall.

Äntligen staket...

image19

Så var staketet på plats. Har inte bildbevis än eftersom det var så mörkt på måndagskvällen när vi blev klara. Förvånande hur bra det blev, trots att vi använde de säkert 20-åriga staketpinnarna igen. Att dra ut sex spikar ur varje pinne borde ge oss något slags pris. För att vi tänker på återbruk, eller för vårt tålamod.

Chubby chick.

image18

Mmm... grillsäsongen är sedan länge igång. Det syns på magen. Idag honungsmarinerad fläskkarré, tzatiki, fetaröra och kallpären. (ja, kall kokt potatis som det heter på rikssvenska.)

Hot, hot...

image17

Nu är det kväll och hjässan bränner. Det är den 14 april. Varför har vi inte fått vatten på lotten? Diskbänken är redan full av disk som behöver tas om hand. Jag kräver medlemsavgiften tillbaka =)

Ned med det...

image16

Murket som fan, men viktigt. Staketet mot kommunens mark. Idag kom Pelle förbi och hjälpte oss destruera det, och inte bara det. Han dränerade även marken under staketet. Bland våra vänners udda böjelser har Pelle den mest användbara. Han går igång på att gräva...

RSS 2.0