Miss Amandas Mojitos

Min korridorkollega Amanda är en hängiven odlare. I våra omgrävningar på lotten har myntan förkommit och då är det bra med jobbarkompisar som rycker ut och ser till att vi får läskande mojitos även i år.

Vänners hjälp.

När vi blev med kolonilott började märkliga saker avslöjas om våra vänner. Vissa älskar att gräva andra är förtjusta i att måla. Härom dan fick vi ett SMS från Daniel som meddelade att han stod till förfogade på söndagen för att måla staket. Vilket besked! Att han dessutom tog med sin simmarkompis Björn (ovan) gjorde att det gick väldans fort att få färg på stängslet.
Duktiga arbetare ska belönas. I det här fallet blev det grillunch och rabarberpaj till eftermiddagsfikat.

Familjen hälsar

För två veckor sedan var vi hem till föräldrarna. Trots att vi hade en minimal cab lyckades vi få med oss både ditt och datt från våra barndomshem. Från Backlunds plockade vi med oss ett knippe vitsippsplantor och en ormbunke. Från familjen fick vi Lantz sex hopfällbara (tack och lov) trädgårdsstolar från 50-talet i akut behov av renovering. Jag har redan konstaterat att jag inte kommer hinna göra något åt dem förrän 2012. Rimligt? Det vet vi nästa år...

Våriga vyer

I skrivande stund är Magnolian på bilden utblommad för två veckor sedan men andra tar över i dalen.
Jättealliumen är på god väg, man kan se knopparna i bladrosetten. Det var ett estetiskt lyft att lägga ut gruset som ska bli bärlager till piazzan så småningom. Det känns ingen brådska dock när det ser ut så här.
I helgen har det doftat hägg i hela området. I backen ner mot det nedlagda tågspåret står några träd i full blom. Den ena syrenen är på god väg att blomma också, så det är väl den här tiden som är "mellan hägg och syrén".

Kruka med dolda tillgångar

Det är lagom mycket nyordning. Visst, fortfarande är det petunior i de rektangulära krukorna men det är en ny småblommande variant.
Krukor är kruxiga att plantera i. De torkar lätt ur om man inte håller efter och vattnar. Därför har jag arrangerat små vattenmagasin av dammplast i dem. Plasten går upp någon decimeter och är fylld med singel, där samlas vattnet. Sedan ligger det en markduk över som har kontakt med vattenytan. Ovanpå finns jorden. Häpp, en självvattnade kruka.

Kejsarens oväntade kläder

Det finns en avvikare i samlingen kejsarkronor. Bland de åtta röda sticker en uppkäftig gul blomma upp. Anarki vid paketeringen eller lökfirmans eget praktical joke?

Flygande mattan

Det man inte har i muskler får man kompensera med hjärnan. Jag tror devisen är min fars. Han har ju byggt ett antal hus på egen hand och fått upp takstolar, bjälkar och annat tungt med hjälp av fiffighet. Idag var det dags att plantera ut Änglatrumpeten men eftersom Tommy är på tjänsteresa fick jag göra det på egen hand. Växten är otroligt tung med sin stora kruka, men se... En trasmatta och en lastpall blev rena rama nöjesfältet för blomman. 

Djuren tar över

Jag medger att det dåliga vädret i veckan har hållit mig borta från lotten. Väl tillbaka inser jag att blommorna klarat sig utan vattning. Något jag inte räknat med är att djuren invaderat kolonin. Denna katt har bosatt sig på altanen och blev väldigt sur när jag lyftade bort den.
Altanen är det hetaste stället bland djuren. En geting har börjat bygga bo i hopp om att skapa ett samhälle. Tommy sa med kraft att han inte ville behålla det. Jag å min sida tycker getingar är utmärkta vakter mot objudna gäster, men det var det här med kommunikationen då. Vilka vill man ska sticka?

Grattis Knugen

Funderar om Kejsarkronorna synkroniserat sina blommor med Kungens födelsedag. Eller är det därför de har fått sitt namn, för att dom blommar när han fyller?

RSS 2.0