När du får oväntat besök...

image14

Trots att det är så tidigt på säsongen vet redan våra bekanta var vi är... Helene hälsade på med sin Axel.
image15

Städa, städa

image13

Fördelen med ett glasklart tak är att ljuset silar ner genom det. Nackdelen är att lönnäsorna samlas där under hösten. Idag sopade jag det hela, så fort vi får vatten ska jag skura det med diskmedel...

Agent Orange

.image12
Lördag och svinkallt. Var var värmen som SMHI hade lovat? Vi hade av misstag stängt av värmen i stugan också...så jag fick köra med varmluftsugnen för att inte få frostskador.
Hur som helst trotsade jag kylan och blåsten och köpte 20 stycken orange penseer. De är mer frosttåliga än jag

Vår i Paris

image9
Arbetet tvingade mig till Paris igår. Där hade våren hunnit en bit längre än hos oss. Påskliljorna stod i full blom i parken utanför Hotel Mont Royal.
image10
Buskar av Ginst lyste vackert vårgula längs promenadvägen genom parken.
image11
Men är det någon som vet vad detta kan vara för söt, rosa buske? Den doftade nästan som hägg men hade en mjukare och fruktigare ton. Kanske en buske för lotten nästa år?

Så mycket att göra - så lite tid.

image5

Så här femte året som kolonilottsägare har man insett att det inte går att ha dåligt samvete över allt man borde göra. Sedan får man också sluta jämföra sig med alla andra. Huset är ju äntligen så gott som färdigt och alla "måsten" som vi förband oss att göra för att få vår lott är uppfyllda. Men det långt kvar innan vi är färdiga - om man nu någonsin blir färdig med en trädgård?

"Att göra"- listan för sommaren ser ut så här:
- Lägga tak på stugan. Galvaniserad plåt.
- Montera rännor och stuprör, även det i galvaniserat plåt.
- Tvätta och måla fasaden. (vad är det för dålig färg som börjar mögla efter en sommar?)
- Ordna vatten.
- Grovplanera odlingarna.

Det är märkligt hur lite som kretsat kring själva odlandet så här i början. Kanske beror det på egna prioriteringar, men utan en ordentlig kåk är det ju svårt att vara på lotten längre stunder - om man vill laga mat eller skydda sig mot en regnskur till exempel.

Sen, och kanske det mest centrala. En stor del av kolonitillvaron har vi märkt gått åt socialt liv med granngummorna som ger tips, samt vänner och familj som kommer och hjälper till om vart annat.

Årets första grillning

image4

Weberns osande över nejden är ett vårtecken lika säkert som snödroppar och flyttfåglar. Säsongens första lottenlunch bjöd på grillade lammkotletter, tsatsiki, majskolvar och potatissallad.

Den som krattar först

image3

Okej, första riktiga arbetsdagen. Kratta löv, ta bort vissna växter ur rabatter och krukor samt rensa lite i huset.
Vår granne lät sina änglatrumpeter komma ut i solen lite, precis som citronträdet som syns i bakgrunden.
 
När jag såg den lysande frukten i grönskan funderade jag vad jag skulle gjort med citronen om den var i min ägo. Det är liksom inte någon stor skörd, exklusiv liksom. Inget man har i sin Gin o Tonic precis... eller så är det just det man ska ha.

Dags att vakna.

image2
Änglatrumpeten har fått övervintra nere i svalkan på kolonilotten, men nu är det dags för den att vakna. Vilket ställe passar bättre än sovrummet?
Lördagen den 10 mars bjöd på årets första vårdag, och det var premiär för kolonifixandet. Sex grader varmt och strålande sol, tortillas och mellanöl i gasset på altanen.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0