Räkfrossa

Jo, det är nästan ett måste att vi ska äta räkmacka någon gång i början av säsongen. Den här gången blev det den 24 mars. Mums!

Kejsaren anländer

Den 19 april hade kejsarkronorna kommit så här långt. En glad överraskning var att en av lökarna delat sig och ger två stammar!

Bakslag

April är april. Så här såg det ut den 6:e. Finska färger i slänten ner mot koloniområdet.
Jag hade bespetsat mig på att göra Nässelsoppa och hade spanat in spröda skott nedanför vår lott. Jag har inte i vuxen ålder ätit nässelsoppa och hade en djärv vision om hur nyttigt och gott det var. Verkligheten var en annan, jag gillade inte smaken särskilt, påminnde lite om trumpetsvamp, något jag absolut inte tycker är gott. Det för nog första och sista gången jag lagade den soppan.

Vattenplaner

Jag har en dröm om en vattenspegel, och på Zetas finns dessa krukor i komposit. I mitt huvud utgör de de perfekta kärlen för min "damm". Lagom djupa för att odla mininäckrosor i dessutom.

Inget skämt

Den första april styrde vi mot Plantagen för att skaffa jord och massvis av gödsel. I år ska alla växter prunka hela säsongen så vi köpte koskit i kubik och fick dessutom testa lastkapaciteten för vår nya testbil. Klart godkänt enligt mig.
Zetas är en erkänt kvalitativ handelsträdgård - och dyr. Dock stämmer inte riktigt summan i bild. Det var kassörskan som slog fel på några nollor för våra penséer.
Blommorna fick komma i jorden på en gång, men det var kyligt. Vår ros Ilse kron fick ett lass gödsel.

Lucköppning

Den tionde mars var det dags att ta av luckorna för säsongen för att väcka änglatrumpeterna. Eller väcka, de har varit igång hela vintern tack vare belysning och vattning.
Ingen är ivrigare än jag. Jag vill plantera så fort det går och på väg ner till kolonin "kuppade" jag och köpte ett gäng påskliljor. Det var fortfarande genomfruset i krukan, så jag fick ställa liljorna ovanpå jorden och täcka med silvertrasslet.
Förevändningen att jag var "tvungen" att stanna vid ringen och handla var att jag skulle fixa vin till kvällen. På väg till kassan stod det småflaskor, jag kunde inte låta bli... är det tillåtet att placera varor på det sättet på systembolaget?

Första lunchen

Den fjärde mars blev det premärlunch på kolonin. Det har varit en mild vinter så vi har massvis med ved kvar, det är bara att elda på...

26 februari

Det var inte mycket till vinter i år, inga är gladare än vi. Med de tidigare två snörika åren känns det som en befrielse att det varit så milt.

RSS 2.0