Provbak - provsmak



Smördegssnurror med fetaost och torkade jordgubbar. Möjligt snacks till helgen, tyvärr försvinnande goda. Kvällens laddning är nästan slut redan. 13 snurror bara försvann... i någons mage.

Projekt pergola



Till helgen ska det bli upp mot 27 grader. Det brukar vara helt vindstilla nere i vår gryta, så för att få lite svalka håller jag på att konstruera en pergola. Skuggan fixar vi genom vita draperier.

Oväntat besök...



Det mest ostockholmska är alla spontana besök - och det är rätt skönt med kompisar som vet att det bara är att komma förbi. Är vi där, så är vi. Ibland har vi kylen full av rosévin och andra dagar, som idag, finns det ballerinakex.

Hälsa på-kulturen kanske säger något om vårt umgänge. Daniel som kom på kaffe idag är från Piteå. Pelle är från Delsbo. Tommy från Söderhamn och jag från Ockelbo.

Blomsterbudget.



För första året har vi gjort en budget för trädgårdsinköpen och hitills har vi hållt den.
I våras satsade vi en tredjedel av den för säsongsblommor. Det blev massvis av penséer, petunior, klematis och frön för luktärtor och krasse. Dessutom en del jord och gödsel.
Idag kompletteringshandlade. Penseerna har gjort sitt och det mesta är överblommat, så därför blev det bland annat de här penningbladen som hänger nedför krukan.

Tidigare har jag ju skrivit om Agaphantusen som jag drömmer om. Idag blev drömmen sann... och äntligen har vi den perenna blomman i vår trädgård. Se här!

I höst kommer den sista av våra investeringar, när vi (förhoppningsvis) får klart med våra stödmurar så vi kan börja odla där det nu bara är trist slänt.


Första besöket på Zetas för året (!)



Det är rätt otroligt, men idag gjorde vi det första besöket för året på Zetas handelsträdgård.

De som har varit där vet hur svårt det är att inte komma tillbaka, igen och igen och igen. Bra service, enormt sortiment och framförallt - förtrollande arrangemang som verkligen lockar till köp och trädgårdsfix.

Trädgårdscaféet håller också hög klass. Idag bjöd tjejen i kassan på förmiddagskaffet. Jag fick ett akut blodsockerfall men eftersom de inte hade lunchen klar än fick jag en chokladkaka istället. Vi handlade det vi skulle och plötsligt var det matdags, och när vi nu hade den utmärkta serveringen inom räckhåll... Det blev laxsallad och jag fick ett glas vin.

Med andra ord ordnade personalen "kaffe på maten" innan måltiden.

Lillördag



Någon slags grekisk vegansk afton blev det, kombinerat med Pelles födelsedag. Lars hann gå innan jag fick fram kameran, men Peter fick jag med på bild. (han som röker) Det är för övrigt han som lagt altangolvet.

Trädgårdens stjärna



Vacker och giftig är denna lök. Den är också något jag gärna skulle ha på min täppa.

Lost and found.



Jag trodde jag glömt att dokumentera våra kejsarkronor i sin gula prakt, men hittade den här bilden på ett undanskymt ställe av hårddisken. Tagen den 24 april.

Sniglar vs Snäckor



Det hade regnat 25 mm sedan helgen. Igår när jag var ner och tittade till lotten hade det flytit störtfloder av vatten in på vår tomt. Fast värst var det för grannen Frederik som fick ta hand om allt grus, gyttja och jord som landat hos honom. Värmen är på väg och då är det bra att jorden fått sig en rotblöta.

När det regnat kryper snäckorna fram, som den här som gled omkrig framför altanen. Snäckorna är intressanta, ibland hittar vi dom högt uppe i vår Strävdeutia, mer än en meter över marken. Deras svar på penthouse kanske...

Än så länge lyser mördarsniglarna med sin frånvaro i vårt område, men det är väl en tidsfråga. Jag är glad så länge jag slipper dem.

RSS 2.0