Bannor från Odla i P1.

I veckan kom min kollega Lena Redin, programledare för Odla i P1, och nöp mig i armen. Hon följer den här bloggen och såg att vi lagt potatisen att gro utan något under den. Trädgårdsexperten Maj-Lis Pettersson säger att man absolut ska grunda med lite jord, och vilka är vi att säga emot. Se här så mjukt potatisarna får vakna...
Nästa vecka planerar vi att börja mura. Idag grävde vi ut ännu mer för att få plats med en "L"-sockel som ska göra murarna extra hållbara. Bra träning. Eftersom vattnet nu är påkopplat tog Tommy ett krafttag med disken. Dock får huset vänta någon vecka på sin makeover, så länge Änglatrumpeterna bor där är det inte mycket mening med att damsuga och torka golven.

På eftermiddagen fick vi finbesök från Finland. Tommi och Dan gjorde en blixtvisit.

Bakre ordning

Idag var det den årliga städdagen i föreningen, och vattnet kopplades på. Nu finns inga ursäkter för att inte göra i ordning stugan. Eller jo, änglatrumpeterna måste bo inne ett bra tag till, precis som Daliorna.
Jag lyckades beta av det som stod på min "att göra"-lista.
- Rensa och gallra landet nedanför altanen.
- Inventera betonglagret, och kolla om det gick att använda.
- Rensa takrännorna
- Bygga färdigt virkessticket (se bild nedan)
En missräkning var dock att spisen pajat. Ugnen funkar i och för sig, så till gravlaxen som jag åt till middag blev det bakad potatis istället för kokt.
Det har också varit gott om besök. Först kom grann-Johan för att låna måttband. Därefter Gräv-Pelle och Oscar, och sist P3-Robert med kompis. Måste förstärka utbudet i kyl och skafferi.

Potatisen står på spisen


Potatisar färdiga för att groddas. Jag vet inte för vilket år i ordningen det blir favoritsorten Amadine, som är underbart god och tidig, men hittar man något man gillar håller man gärna fast vid det. Eftersom det just nu inte existerar något potatisland hägrar förmodligen hinkodling i år igen. I år ska vi bara komma ihåg att göra hål i hinkarna. I fjol höll våra pärer på att utveckla simhud på grund av vätan.
Okej, knappast fancy, men gott. Hamburgare fick inleda grillsäsongen. Grannarna undrade om grilloset var ett lokalt utbrott från den isländska vulkanen.

Våröppning!

Så var kolonisäsongen igång. Senare än någonsin, och mycket att hinna hämta upp i snackisväg bland grannarna. Tommy, Barbro och Frederik avhandlar de hetaste ämnena från koloniföreningens årsmöte, dvs vattentoa, vattentoa och vattentoa i vår hage.
Ingen premiär utan premiärmat. I år blev det en mellanöl och en räkbakelse. Klassiskt.
Som en följd av det pågående stambytet i lägenheten passade vi på att beställa den sista delen till vårt kolonikök, som väl egentligen var färdigt för tre år sedan. Det som saknades var en 40 centimeters bänkskiva i rostfritt... nu finns den på plats tack vare HTH som typ fixat allt i badrums- och köksväg i vår lya. Och nu även på lotten.
Änglatrumpeterna har nu fått ljus genom borttagna fönsterluckor och så har vi höjt temperaturen i stugan till behagliga 15 grader. Seså, skjut skott!
Även dags för penséer i krukorna, även dessa supersena, men så är det med sega vintrar. Årets färg (?) är enligt Tommy vit, så 2010 kommer det se ut som om snön aldrig lämnat lotten. Det var också första gången jag köpte penséer på Zetas trädgård. I vanliga fall brukar jag köpa blommorna på lågprisställen och få tio för 20 spänn. Det man får är klena plantor där det krävs 9 stycken för att fylla en kruka. Även om Zetas penséer var dyrare så räckte det med 6 blommor för att ge en fyllig känsla i kruset. Nöjd.

RSS 2.0