Vi ska måla hela väggen lilla mamma

image43

Vi har laddat för en målarhelg utav guds nåde. Altanen, fönsterluckor och ytterdörr ska målas vitt. Altangolv och de nedre ribborna ska målas svart. Dessutom ska staketet få en omgång falurött.   

Muta.

image42
Hela idén med vår lott är att få våra vänner att arbeta för mat och dryck. Alla har sina specialintressen. Pelle gillar ju att gräva, och Daniel som kom på besök idag är sjukt förtjust i att måla. Så otroligt lämpligt eftersom vår fasadfärg borde kvalificera sig att vara på Folksamlistan över mögelfärger. Om två veckor tar vi fram penslarna, och då lär Daniel inte nöja sig med paj.

Första sillen...

image41
Ok, ännu ett "första för året"-moment. Gräslök hör ju till det som brukas flitigast från trädgårdslandet.
Premiär var det också för rabarberpajen, improviserat recept på rabarber, honung, kanel och kokosrom. Och så smuldet ovanpå.

Vi tog också bort två ribbor på vårt altanräcke, så nu ser man till och med ut därifrån. Ett lyft.

Vår lott i pressen

Nu är vi omskrivna i lokalpressen, minsann. Läs allt om vår lott i senaste numret av Södermalmsnytt!

image40

http://www.innerstadspress.se/Sodermalmsnytt/tidning/SN-2007-19.pdf

Brandgult

image38

Vi bojkottar krångliga blommor, och hyllar de tåliga. Trots frost och obefintlig vattning är våra Penseer så här prunkande. I like!

Ogräs?

image37

För två år sedan köpte vi det här palettbladet på Ulriksdahl. En utmärkt marktäckare visar det sig och det frösår sig som fan. Jag gillar det, kanske just för att det är så tåligt. Och så är jag förtjust i snygga blad...

Hela paletten.

image36

Palettbladen kommer från min mor, och de gillar att vara både ute och inne. Nu får de sällskapa med Humlen på täckbarken.

En trumpetkvartett.

image35

Änglatrumpeterna höll på att växa oss ur lägenheten. Så nu fick de flytta ner tillsammans med den svarta och den orangea Dahlian, samt de svarta liljorna. Inga utav blommorna såg särskilt glada ut efter omplanteringarna. Jag hoppas att de kommer över att de nu mera bor på en kolonilott och inte en fyra på södermalm.

The Adams family?

image33

De här svarta tulpanerna som vi köpte ser ut att komma från en spökträdgård. Åter igen ångrar jag att jag inte införskaffade fler.

Trixig tulpan...

image32

Hmm. Alltid samma misstag, man köper några lökar, typ fem st, och inser att det är ett fynd. Dilemmat är att man bara begränsade sig till fem blommor och inga mer. Fan. Jag måste hitta förpackningen som jag tror jag sparat. Vår lott behöver fler av den här sorten.

Muterade maskrosor

image31

Hur kommer det sig att maskrosorna plötsligt börjar bli superkorta så de undgår gräsklipparen? Jag bara undrar?

Knölar på första maj.

image30

Till Tommys besvikelse fanns inte potatisen Amadie att finna någonstans. Mandelpotatis får utgöra stand in. Nu är den i alla fall i jorden.

RSS 2.0