Klonad kaprifol

image54

I går, på min andra påsksemesterdag, gallrade jag ur kaprifolen på balkongen. Växten har stått där sedan våren 2005 och var den första sak vi fixade till lägenheten när vi köpte den. Med andra ord var blomman rätt risig, så som kaprifoler blir när dom inte blir omhändertagna.

Det var slitsamt att klippa bort döda grenar, och inte sällan lyckades jag kapa utlöpare som faktiskt var vid liv. Det är förrädiskt eftersom stammarna kan vara hur uttorkade som helst, men en meter längre upp så prunkar skotten.
Nåja, när balkonggolvet var täckt av döda grenar (och en del skott som jag av misstag klippt bort) kom jag på att här fanns chans till fler kaprifoler. Det visade sig nämligen vid en titt på nätet, att kaprifolen är mycket tacksam att föröka. I princip är det bara att låta skotten stå i jord så tar de sig... vi får väl se.

Kaprifol luktar ju så gott på kvällarna, och verkligen nåt man vill slösa med i trädgården.

Vår någon?

image53

Det är första dagen på min påsksemester, med all tid i världen för vårbruk. Men nix. Nollgradigt och inga mer gynsamma prognoser i sikte. Snöblandat regn stoppade i alla fall inte min ambition att få lite blomsterfägring i krukorna. Få se om penséerna står pall...

I rabatterna kommer lökarna upp i alla fall. Tulpannäbbarna är många och kjesarkronorna har tagit en väldig fart. Som decimeterstora annanasar sticker de upp ur myllan. Ett lite mer otippat fynd i rabatten var en använd kondom och två kondompapper... det är tydligen inte bara i lökarna saven stiger.


RSS 2.0