Årets penséer i jorden.

Det kommer vara några minusgrader även nästa vecka, men jag dristade mig ändå att sätta dessa blommor i jorden. Hittills har inga penseer strukit med på grund av min våriver.

Det spirar...

Daggkåpan är på gång.
Jättealliumen verkar till och med ha tjuvstartat och växt under snön.
Jag har ingen aning om vad det här är för lökar. Jag samlade alla knölar jag hittade när vi grävde ut trädgårdslanden och tog reda på gamla lökkorgar. Om några veckor får vi se...

Räkans år

Ok, det kan tyckas enhanda, men första gemensamma måltiden i vår bestod av två skagenbakelser från Melanders fisk och en halvflaska Riesling.

Kunglig prakt.

Förra helgen, den 18 mars, kom Tommi och Dan och hälsade på. På söndagen åkte vi ut till Waldemarsudde och Prins Eugens slott.
Prins Eugen kallades målarprinsen eftersom han själv verkade som konstnär. Hans bostad utgör nu museum för många av hans verk men också tillfälliga utställningar. Orsaken till vårt besök var främst den stora GAN-utsällningen med Gösta Adrian Nilssons verk.

Prins Eugen var mycket naturintresserad och salongerna förses ständigt med färska blommor från slottets egna odlingar.

Otålig väntan.

Så här mycket snö låg kvar onsdagen den 23 mars. Jag kunde inte hålla mig utan kilade ner till lotten efter jobbet. Såg att blomaffären vid ringen fått in penséer så jag slog till direkt, och slank in på kondiset och köpte en räkmacka som mellanmål. Det var precis vad som behövdes i energiväg för att sedan skotta undan lite snö för att den skulle smälta fortare.

Nu syns det tydligt var det blir bart först på vår lott. Bra att ha i minnet för framtida planteringsplanering.
Nedan är landet där Kejsarkronorna ska ståta. De har goda förutsättningar för tidigt växande som synes.


Snö och snödroppar

Otålig är bara mitt förnamn. Idag vaknade jag tidigt och fick därmed rum för ett besök på kolonin innan jag åkte till jobbet. Jag hade nog förväntat mig mer vår än vad jag mötte men den här snödroppen hade i alla fall stuckit upp i landet vid det höga staketet.
Vid Strävdeutsian hade det smält undan någon decimeter och de tulpaner som är planterade där kommer nog bli tidiga. Rabatten vid tornet, där vi planterat Kejsarkronor och Vitlysing, kommer nog också vara ett gynnsamt ställe för tidiga plantor.
I stugan flödade solen in genom fönstren och det var ca 10 grader. Dock upptäckte jag Änglatrumpeten hade små trådar som gick från gren till gren. Spinn? Jag såpsprutade för säkerhets skull innan jag drog iväg till mitt arbete.

Njutning.

Ingen barmark än, men snön smälter i solen. Vi inser att den här delen av trädgården har ett gynnsamt läge för tidigt prunkande.
Kylskåpet är fortfarande avslaget men i garderoben (!) hittade jag en flaska tonic. I skafferiet fanns det gin. Gissa om det var lämpligt med en liten drink!
Även hunden passade på att njuta av solen även om den sedan drog sig tillbaka till sovloftet.

Våröppning!

12 mars startade vårbruket 2011. Eller ja, vi tog bort luckorna så änglatrumpeten ska få mer ljus, skruvad upp värmen lite i stugan och började förbereda potatisen.
Som synes har potatisen redan börjat gro, en effekt av att de har legat i vårt kylskåp. Nu blir det start på riktigt.
Änglatrumpeten har tappat sina blommor och blad och många kvistar ser intorkade och döda ut. Dock verkar plantan vara i bättre skick än tidigare för det finns fortfarande flera stammar som verkar fulla av växtsaft.

Bästa boken

Jag längtar till våren så det gör ont, men jag har kommit på att det finns smärtstillande medel. I veckan köpte jag boken Perenner av Marie och Björn Hansson. Den är en av de mest kompletta växtböcker jag sett och den är ett tryggt verk att bläddra i och få idéer från. Jag fick tips om den på Allt om trädgårds forum och jag kan inte annat än falla in i hyllningskören - köp!

Trumpettrimmande #2



Våra trumpeter växer och frodas, i helgen fick de större krukor. De har växt 10-15 centimeter sedan jag planterade dem.

RSS 2.0