Premiärpenséer



Idag fick änglatrumpeterna en skopa hönsgödsel för att komma igång bättre, och så lite mer vatten. Än ser de mer än lovligt döda (alt sovande) ut. Hmm.
20 penséer får göra sitt till påskkänslan. De är ju frosttåliga, hoppas att blommorna är medvetna om det själva. Än så länge ser de lite ensamma ut i krukorna, men jag vet att det inte dröjer förrän de tar över hela kärlet.
På eftermiddagen var det årsmöte i föreningen och vår motion om att projektera för toaletter och dusch i hagen fick bifall... så då är det väl bara att sätta igång.



Första lunchen



Lördag 21 mars. Kratta löv och ta bort döda växtdelar så lökarna får fritt spelrum. Dessutom - första lunchen på altanen. Gravad lax och dillstuvad potatis!


Nu börjar det!



Idag öppnade vi fönsterluckorna. Månader i mörker byts mot ljus, ljus, ljus. Jag passade på att pudra löklanden med benmjöl. Välkommen våren!



Bygg och anläggning


Den största frågan just nu är huruvida vi ska terrassera tomten med murar gjorda av putsade lättbetongblock eller om vi ska använda L-stöd i riktig betong. De stödmurar som finns på marknaden är bara sådana med "rustik" patina, och det passar liksom inte ihop med vår stuga tycker vi. Nej, slät, grå betong ska det vara, men hur gör man med murelement som väger upp mot 400 kg styck? Alternaivet är att mura, men det verkar också krångligt.


Första vårtecknet



Tjälen sitter ännu i jorden och smältvattnet bildar pölar på gräsmattan. I rabatten som vi ordnade förra hösten har äntligen lökarna fått ordning på sin blomningstid, som dessa snödroppar som premiärblommar just nu.

RSS 2.0