Uppkopplad.



Hurra, trådlöst bredband på kolonin. Jag uppdaterar bloggen härifrån samtidigt som jag hör streamad radio med Nordegren i Almedalen och Maud Olofsson.

Lunch på lotten



Maria kom förbi för lite gazpacho igår. Hon matchade soppan, staketetet och Tommy med sin väska.

Flyktiga nyponrosor.



Utanför vårt staket står en enastående nyponbuske. Vi får hålla efter den varje år för att den ska nöta sönder vår fasad. Så här såg den ut 23 juni, nu en vecka senare börjar rosenbladen flyga i vinden...

Unik? Tydligen inte...



I fredags åkte jag och Pelle till Uppsala för en dags turistande. Universitetsstaden är ju präglad av Linné som levde och verkade där, och vi hann med en guidad visning (vi var de enda deltagarna, lyxigt) av Linnéträdgården. I en park hittade jag denna smultrondoftande buske, som jag genast tänkte att den var något extra för vår lott. Schersmin stod det på en skylt under den...

Nu när jag tittar i kolonigrannarnas trädgårdar inser jag att vi knappast skulle vara ensamma om att ha en, hmm. Lustigt att det inte är förrän man ser den i park i en annan stad som man får upp ögonen för den.

Mot höjderna



Här ser du resterna från dagens lunch. Krogen Combo har nämligen ett stort urval inredningsprylar från Bali, och denna "handdukshängare" visade sig vara en perfekt stege. Så när som på några decimeter det vill säga... jag får klura ut någon anordning som gör att den inte glider iväg.

Mammas gömma...



Mamma Bodil är en odlingsentusiast. I år har hon satsat på sparris som hon gömmer under svarta hinkar.



Det verkar som hon försöker få den att bli vit, men i det här fallet tror jag sparrisen är raskare än min mor...


RSS 2.0