Planteringslycka!

Det var nästan en overklig känsla när vi den 3 oktober började plantera i de generösa rabatterna. Det här hade vi väntat på i så många år. Extra kul att sätta allting på höstkanten för att se hur det blir till våren. Temat för vår trädgård är ju vitt och grönt. Här ovan vid entrén kommer det vara vitlysing som blommar rikligt och länge. Men för en färgklick på våren har vi satt 9 stycken orange kejsarkronor.
Jag är emot impulsköp, i synnerhet i trädgården. Men av någon anledning lurade någon i familjen ner ett silverax i kundvagnen på Zetas. Hrmf. Nåja, det blommar fantastiskt på hösten och har en ljuv smultrondoft. Gillar också det mörka bladverket, så låt gå. Framför den ska mammas pion få plats. Hoppas den trivs, men med tanke på den växtkonkurrens den haft tidigare i transitlandet så är allt bättre.
I den andra delen av planteringen, närmast grannlotten kommer det vara ett hav av vita tulpaner på våren. Vi har säkert satt 80-90 lökar av den här sorten. Sorken ska ju ha mat den med.
Dessutom grävde vi upp våra gamla alliumlökar "mount blanc". För fyra år sedan köpte vi fem stycken, till vår glädje har de delat sig till 11 stycken nu. Sedan kompletterade vi med fem till. Dessa är ju ganska höga, och förhoppningsvis lite senare än tulpanerna så vi hoppas på en snygg växelverkan.
Som en marktäckare när tulpanerna blommat över tänkte vi så krassesorten "Milkmaid" som har vaniljvita blommor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0